Målgruppe 60+? Markedsfør på Facebook

Målgruppe 60+? Markedsfør på Facebook

Vi lever i en tid og et samfunn hvor tilgangen til internett er ubegrenset og altoppslukende. Vi bruker forskjellige kanaler for å holde oss oppdatert på nyhetssaker, lære nye ting og for å bli underholdt. I dette innlegget skal jeg skrive om hvilke digitale markedsføringskanaler bedrifter og organisasjoner bør benytte seg av i 2021.

Det er en viktig del for bedriften å velge riktig markedsføringskanal for å nå ut til de personene og målgruppene de ønsker å rette sin markedsføring mot. Bedriftene må følge med på digitaliseringen og hele tiden forbedre kvalitet på deres egne nettsider. Befolkningen blir nemlig mer og mer kresne på nettsider og andre digitale tjenester og hastigheten og oppløsningen de kan tilby.

Hvordan velge markedsføringskanal?

Når en bedrift skal velge hvilken markedsføringskanal de skal ta bruk, er det flere faktorer som spiller inn på hvilken som er best egnet for bedriften, kjønn, alder, bosted er blant annet informasjon som er svært nyttig. Det første som bør gjøres er å koble bedriftens nettbutikk opp mot Google Analytics. Ved å koble de to kanalene sammen vil du få nyttig informasjon som kan hjelpe deg videre på veien når du skal velge hvilken kanal du skal ta i bruk. Via Google Analytics får du en detaljert statistikk om besøkende på nettsiden din og kan blant annet se via hvilke kanaler disse personene kommer fra.

Ipsos sine sider kan du også få verdifull informasjon om de forskjellige plattformene og statistikk rundt de mest brukte. Her er en oversikt over de mest brukte plattformene i første kvartal i 2021.

Skjermbilde fra Ipsos

Via denne statistikken ser vi raskt at det er Facebook, Snapchat og Instagram som er de største plattformene og like etter kommer Youtube. Ved å se på statistikken fra Ipsos sammen med informasjonen du får fra Google Analytics er du godt rystet til å se hvilke markedsføringskanaler du bør fokusere på.

Vi kan for eksempel ta utgangspunkt i Facebook og tallene som Ipsos har delt. Her kan vi se at det er flest kvinner (52%) som benytter seg av plattformen, og menn ligger ikke langt bak med sine 48%. Via informasjon fra siden kan vi også lese at det er er flere kvinner (86%) enn menn (80%) som bruker Facebook daglig, og at de mest ivrige er kvinner over 60 år. Det vil si at når du vet at målgruppen din er 60+ år er Facebook et ypperlig sted for deg å markedsføre for dine produkter/tjenester.

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *