Hvorfor SEO?

Hvorfor SEO?

Hei. I et av mine tidligere blogginnlegg har jeg skrevet en «How to» om hvordan du kan koble Google analytics opp mot din Shopify nettbutikk. Du kan lese innlegget HER. I dette innlegget skal jeg skrive en «how to» om hva SEO er og hvordan du kan ta i bruk dette for din egen bedrift.

Hva står SEO for og hva er det?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization eller søkemotoroptimalisering som det heter på norsk. Det vil si at man tilpasser seg google sine retningslinjer og sørger for å tilby brukerene det de faktisk spør etter eller i dette tilfelle søker etter. SEO omhandler prosessene rundt innhold på nett og hvordan nettsider kan bli oppdaget av søkemotorer og med det oppnå bedre synlighet ved høyere rangering på for eksempel Google. Hele poenget er at det skal være kvalitetsinnhold som best treffer brukerenes intensjon.

Hvorfor bruke søkemotoroptimalisering?

Alle de store søkemotorene som Google, Yahoo og Bing viser resultater til brukeren med tanke på relevans. Siden konkurransen har blitt så stor på digitale plattformer er det desto viktigere at bedrifter passer på å optimalisere sine søkeord. Dette må gjøres for at kunden skal velge deg fremfor dine konkurrenter. Havner du under dine konkurrenter på Google søk er det faktisk større sjanse for at forbrukeren velger dem fremfor din bedrift. Din nettside vil bli sett på som mer pålitelig dersom brukeren stadig ser organiske resultater fremfor annonser som popper opp her og der. Det er større sannsynlighet for ar brukeren klikker seg inn på dine sider da. Har bedriften din en god SEO vil du være synligere og du vil få flere klikk inn på bedriften din.

Før du skal implementere SEO.

Før du skal implementere SEO for din bedrift er det viktig at du gjør en grundig analyse av nettside først. Her kan du bruke Inevo sine 10 kriterier for hvordan vurdere en nettbutikk. Dette er en viktig del av prosessen for å fjerne tekniske feil og mangler som vil føre til at nettsiden din presterer dårlig.

Dette må du tenke på:

Hva søker egentlig folk etter?

En vesentlig del av SEO er å finne ut hva folk faktisk søker etter. Her kan du bruke Google Trends for å finne ut hva folk søker etter og kan sammenligne søkeord for å se hvilke ord som blir mest brukt. En kan også bruke Keyword planner for å se søkevolumet, men for å få tilgang på dette verktøyet må du ha en Google Adwords-konto også. Ved å finne ut hva brukerne søker etter på google blir det enklere for bedriften din å vite hvilke ord og beskrivelser som skal benyttes. Har en de riktige ordene vil en tiltrekke seg flere kunder.

Her kan du se en SEO test gjort for en optisk forretning. Via denne undersøkelsen ser en at «optiker, synsundersøkelse, synstest og kontaktlinser» er ordene som flest personer søker på og derfor gode ord og for bedriften å bruke.

Kilder:

https://www.sempro.no/nyheter/sokemotoroptimalisering-seo?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMInpfs3Ibg8AIVk9ayCh0qYwItEAAYAyAAEgJbc_D_BwE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *