Google Analytics i din Shopify nettbutikk

Google Analytics i din Shopify nettbutikk

Vi er gang med siste modul i valgemnet Digital markedsføring. Vi har tidligere i semesteret hørt om Google Tag Manager og Google Analytics og de store fordelene som følger med verktøyene. I dette innlegget skal jeg skrive en liten «how to» artikkel om hvordan en kan konfigurere Google Analytics opp mot din Shopify nettbutikk. Dette har vært veldig relevant, da jeg i forrige modul satt opp en egen nettbutikk for Ollis Optikk.

Trinn 1- Finn din globale nettstedstag

1. Global nettstedstag

Det aller første du må gjøre er å opprette en egen konto i Google Analytics. Deretter må du gå videre til «administrator» videre til «sporingsinfo» og til slutt trykke deg videre til «sporingskode». Her skal det da komme opp en egen tagg som kalles den Globale nettstedstaggen. Denne må du kopiere for å så lime koden inn den riktige funksjonen på Shopify.

2. Konfigurere Google mot Shopify:

Når du har kopiert taggen må du logge inn på Shopify brukern din .

Trinn:

  1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.
  2. Kryss av for Bruk utvidet netthandel i Google Analytics-seksjonen. …
  3. Klikk på Lagre. …
  4. Google Analytics -kontoen klikker du på Administrator.
  5. Klikk på E-handelsinnstillinger i Vis-kolonnen.
  6. Lagre igjen.
Eight Steps to Cleaner Data in Google Analytics | by Tom Petryshen | Medium
Eksempel fra Google Analytics

Nå skal Google Analytics være koblet opp mot din nettbutikk i Shopify og du skal kunne se innsikt i forskjellig nyttig informasjon. Jeg håper denne enkle veiledningen var til nytte og at du tar i bruk Google Analytics, enten om det er til en nettbutikk eller for eksempel din personlige blogg.

Kilder:

https://help.shopify.com/nb/manual/reports-and-analytics/google-analytics/google-analytics-goals-and-funnels

https://petryshen.medium.com/https-medium-com-petryshen-step-by-step-guide-to-cleaner-data-in-google-analytics-efb8bf22bdb9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *