Busser uten hender på rattet

Busser uten hender på rattet

Hei. I mitt forrige innlegg introduserte jeg fenomenet kunstig intelligens. Jeg skrev litt om hva det er og la frem forskjellige eksempler på hvor og hvordan roboten har begynt å ta over «menneskelige arbeidsoppgaver». Jeg snakket om de negative sidene under tema «maskinene tar over oppgavene» med spesielt fokus på den kollektive virksomheten. Og det er akkurat dette jeg skal diskutere mer idag.

Innlegg om kunstig intelligens finner du HER.

Kunstig intelligens er et svært omfattende tema som har begynt å true arbeidsplasser og som vil true enda flere i fremtiden. Denne formen for teknologi vil bytte ut mennesker i virksomheter vi ikke trudde var mulig å styres uten naturlig dumhet. Som jeg har nevnt tidligere er er postbud og kollektiv transport yrker som står i fare for å bli byttet ut med maskiner. Postmenn blir byttet ut med selvkjørende biler og robothunder som leverer pakker på døren under 30 minutter, og bussjåfører blir byttet ut med selvkjørende busser. Dette går ikke bare utover de arbeidsplassene det gjelder, men også de som benytter seg av tjenesten. For det er nemlig slik at mange setter pris på postmannen som slår av en liten prat eller bussjåføren som vinker fordi han kjenner deg igjen.

Gratis arkivbilde med bil, buss, dagslys
Bilde fra Pexels

Busser uten hender på rattet

Selvkjørte busser sparer kanskje ressurser, men hva er de sosiale konsekvensene av at bussjåfører blir byttet ut? Norge er i verdenstoppen på selvkjørende busser og det har blitt testet ut i flere byer som Kongsberg, Oslo, Gjøvik og Svalbard. På statens vegvesen kan en lese om byenes erfaring og gjentatte ganger kommer det frem at kunder må vente lenger på grunn av reduserte sitteplasser og senket hastighet, syklister blir utålmodig på grunn av farten og gående tester ut teknologien for å teste ut om bussen kan stoppe, noe som fører til bråstans.

De skriver også dette:

De er foreløpig avhengig av å ha en vert om bord. Både for å starte bussen igjen etter at den har stoppet for en uforutsett hindring, for å svare på de mange spørsmålene kundene har, og for å informere om selvkjørende busser. Et godt eksempel kan være situasjoner der bussen møter utrykningskjøretøy med blålys. Der er de fremdeles avhengig av at verten tar kontroll over bussen og kjører den ut til siden. 

Enn så lenge har disse bussene bare kjørt korte strekninger og utifra det statens vegvesen skriver må det en del endringer til for at bussene skal kunne kjøre rundt uten en vert om bord. En av de vanskeligste utfordringene når det kommer til de sosiale konsekvensene er at passasjerer ikke får den samme menneskelige kontakten som de ville fått med en sjåfør om bord. En kan jo tenke seg at det ville vært gunstig at de selvkjørende bussene ble programert slik at de kunne svare på spørsmål fra passasjerene. For det er jo nemlig slik at en ofte kan lure på om en er på riktig buss, og da er det veldig greit å kunne spørre noen om dette.

Bilde fra Ruter.

Kilder:

https://www.vegvesen.no/fag/fokusomrader/miljovennlig-transport/smart-mobilitet/forerlose-minibusser

https://ruter.no/om-ruter/prosjekter/selvkjorende-kjoretoy/

2 kommentarer til «Busser uten hender på rattet»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *