Student under en pandemi

Student under en pandemi

Hei! I dette innlegget skal jeg skrive litt om hvordan det er å være student under denne Covid-19 krisen.

12.mars er en dato vi sent vil glemme, det er datoen flere liv ble snudd på hodet og en dato som kommer til å bli risset inn i historiebøkene. Noen dager før denne torsdagen sitter mine to samboere og jeg sammen i stuen og tuller med både munnbind og hansker hun ene har fått på jobben. Er det virkelig sant? Skal hun gå rundt med munnbind deler av dagen? Vi ler og har virkelig null ide om hva som venter oss de neste ukene, månedene, til og med det neste året, kanskje årene.

Torsdag 12. mars 2020

– I dag kommer den norske regjeringen med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Det er helt nødvendig, sier statsminister Erna Solberg.

Regjeringen har pressekonferanse og presenterer tiltakene Helsedirektoratet har lagt frem for å hindre spredning av Covid-19 og for å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. De første tiltakene finner du HER.

Denne dagen ble blant annet skolene stengt ned og digital undervisning ble det nye nøkkelordet for studenter som var vandt til å sitte i store forelesningssaler. I starten var dette nytt og spennende, jeg trengte ikke møte opp på skolen og forelesningene som ble tatt opp live, ble også lagret på Canvas slik at jeg kunne gjøre skole akkurat når jeg ville. Skoleeksamener ble omgjort til hjemmeeksamener, noe som jeg tenkte ville passe meg ypperlig. Digg! Jeg slipper å møte opp på Hasle klokken null åtte hundre, 18. mai. Ukene gikk og jeg ble mindre og mindre strukturert. Dager hvor jeg egentlig hadde forelesning ble brukt til andre ting, jeg kunne jo bare se den senere, ikkesant!? Forelesningene hopa seg opp og der satt jeg plutselig, én uke før eksamen med 9 forelesninger usett i lomma, og håpet høstsemesteret ble som normalt igjen. Jeg begynte å savne en strukturert hverdag hvor jeg sto opp tidlig, kasta i meg frokost, pakka baggen og løp ut døra for å møte studievenninnene mine på utsiden av skolen. Det var tider det!

Gratis arkivbilde med 2019-ncov, apple-mus, apple-tastatur
Bilde fra Pexels

Her sitter jeg idag, 10. januar, 10 måneder etter vi satt i stuen på St.hanshaugen og lo av munnbind og blå plastikkhansker. 10 måneder etter at studiehverdagen og våre sosiale liv fikk en ny dimensjon, fortsatt med digital undervisning, men med litt mer erfaring i ryggsekken. Jeg vet at jeg må være mer disiplinert og se ferdig forelesningene før jeg finner på noe annet. Jeg ser frem til dette semesteret med digital markedsføring og skal prøve å ha en så «normal» hverdag som mulig. Alle studenter har på en eller annen måte blitt påvirket av den nye hverdagen, på både godt og vondt. Vi har blitt flinkere til å bruke digitale verktøy for egen læring og ikke minst ringe en ekstra gang til de vi er glad i.

Det har vært lettere å gå gjennom denne perioden når en tenker på at det er en felles dugnad, vi står alle i samme situasjon hvor alle er nødt til å bidra for å komme i mål. Så la oss fortsette å gjøre den gode jobben som vi begynte på i mars 2020!!

-Ada Kristine Vatne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *