Samskriving som studieteknikk

Samskriving som studieteknikk

Hei igjen! La oss sette igang med bloggens første faglige innlegg.

Første skoleuke er over og flinke forelesere har satt oss godt i gang med noe av det vi har i vente dette semesteret. Digital markedsføring er et spennende emne som vekker stor interesse på flere områder. Emnet er delt inn i fire bolker og det er Arne Krokan som skal lede oss i den første delen av emnet, som omhandler digital økonomi og forretningsmodeller. Så langt har vi blant annet gått gjennom temaer som: plattformer, maskinlæring og kunstig intelligens, som forøvrig er veldig spennende, men også skremmende. Vi har også fått en del inputt fra Marianna Hagelia som har snakket om og delt sine kunnskaper om digital studieteknikk. Dette vekker selvfølgelig interesse da jeg vil bli en så god student som mulig.

Digital studieteknikk

Vi lever i en tid hvor den virtuelle verden tar over mer og mer av det som tidligere ble gjort fysisk. Vi skriver på pc istedenfor for hånd, vi sender mail istedenfor å sende brev og vi kan finne fakta og informasjon ved hjelp av noen få tastetrykk. Teknologien er i stadig forandring og i mars fikk skoler, universiteter og høyskoler virkelig kjenne på hvor viktig det er at de digitale plattformene funker som de skal. Kort fortalt er en digital plattform en teknisk løsning optimalisert for å samle, oppbevare og bearbeide data du samler inn – litt som en nettbank bare for data. 

Så og si hver dag kommuniserer vi med andre via digitale plattformer og vi bruker det også til å forbedre vår digitale studieteknikk. Hagelia presenterte en teknikk hvor en samskriver med andre studenter. Det går ut på å skrive i ett og samme dokument, så istedenfor å notere enkeltvis i Word eller Onenote benyttes f.eks. Google Docs. Dette er en optimal plattform for samskriving, nettopp fordi skrivingen skjer «live». Når jeg skriver i samme dokument som mine medstudenter er det større sannsynlighet for at vi sammen får notert mer av pensum. Dette fordi jeg alene kan få med meg mye, men jeg får ikke med meg alt. Ved hjelp av denne metoden er det stor sannsynlighet for at vi alle får maks uttelling av forelesningene.

The forgetting curve

Etter en forelesning er det alfa og omega om du leser over notatene dine. Spør deg selv om hvorfor du skrev akkurat det du skrev og om du forstår det du har skrevet. Ved å gjøre dette hjelper du hjernen din til å huske hele 50% mer og hjelper til med å minimere» The forgetting curve» som illustrerer minskingen i minnet med tiden. Visste du at 20 minutter etter en forelesning kan du allerede ha glemt 50% av det du har hørt? Og at to dager etter har du glemt så mye som 80%!! Etter du har lest over notatene dine kan du begynne å finpusse dem, lage tankekart, skrive sammendrag og/eller lage flashcards. Dette er supre måter for å trimme hjernen din og «tvinge» den til å huske mer. Så ved å gjøre denne lille jobben etter du er ferdig med å notere kan du spare tid og frustrasjon når du skal begynne å lese til eksamen eller ta med læringen ut i praksis.

Gratis arkivbilde med arbeid, arbeide, arbeidsområde

Gruppen i digital markedsføring har blitt oppfordret til å begynne å notere i samme dokument under forelesningene. Dette ser jeg frem til da dette er helt nytt for meg. Jeg er spent, men også veldig sikker på at det kommer til å gi god uttelling for meg og mine medstudenter. Videre håper jeg også at det vil bli et større fokus på diverse studieteknikker tidligere i grunnskolen da det kan gjøre læringen morsommere og gi et enda større læringsutbytte. OG husk, det som funker for vennen din, funker nødvendigvis ikke for deg. Du må være bevisst på din egen studieteknikk og finne ut hva som gir deg best utbytte.

-Ada Kristine Vatne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *